Lastnik Golden State Warriors

  • Peter Guber (soizvršni predsednik)

Peter Guber, dobro znana oseba v športni in zabavni industriji že več kot 35 let, je lastnik in soizvršni predsednik GSWs. Od leta 2010 so pod njegovim vodstvom Warriorsi dosegli velik uspeh, vključno s štirimi naslovi prvakov lige NBA (2015, 2017, 2018, 2022), šestimi naslovi prvakov zahodne konference (2015-2019, 2022) in najboljšim rezultatom v eni sezoni v zgodovini lige NBA. (73-9 v 2015-16). Sports Business Journal (SBJ) decembra 2019 je Warriorse izven igrišča razglasil za ekipo desetletja, nagrada, ki vključuje vseh 123 ekip v NBA, NFL, MLB in NHL. Nagrajena športna poslovna publikacija je tudi nagradila Braves kot “športno ekipo leta” v letih 2014 in 2016 kot priznanje za inovativne in uspešne poslovne prakse organizacije. To je prvič, da je katera koli profesionalna ekipa večkrat osvojila prestižno nagrado (ožji izbor organizacije za nagrado v letih 2017 in 2018).

 

Poleg Warriors ima Guber bogate izkušnje tudi s športom in razvedrilom v živo. Eno od njegovih temeljnih načel je izboljšanje vseh vidikov izkušnje oboževalcev, od vstopa do izstopa. Vodeni s to filozofijo so Warriorsi 17. januarja 2017 začeli z gradnjo Chase Center, 100-odstotno zasebno financiranega najsodobnejšega športnega in razvedrilnega kompleksa organizacije v soseski Mission Bay v San Franciscu. Manj kot 32 mesecev kasneje se je 6. septembra 2019 odprl Chase Center, ki je takoj postal eden izmed svetovnih kronskih draguljev in prva arena v mestu San Francisco. Eno leto po odprtju (septembra 2020) je bil Chase Center »Športni objekt leta« po izboru Sports Business Journala.

 

Eden najuspešnejših vodij in podjetnikov v zabavni in komunikacijski industriji Guberjev impresiven življenjepis vključuje funkcijo predsednika in izvršnega direktorja Sony Entertainment, predsednika Columbia Pictures, predsednika in glavnega izvršnega direktorja Polygram Entertainment, izvršnega direktorja in solastnika ter sopredsednika založbe Casablanca Records and Films. Med filmi, ki jih je produciral ali nadzoroval, so Rain Man (oskar za najboljši film), Batman, The Color Purple, Midnight Express, Gorilla in the Mist, Eastwick The Witch, “Disappearing” in “Flashdance.” Guberjevi samostojni filmi so zaslužili več kot 3 $ milijarde po vsem svetu in imajo več kot 50 oskarjev.

 

 

Kje je stadion Golden State Warriors

GSW ima to sezono nov dom v Chase Centru v San Franciscu. Najsodobnejša stavba stoji ob zalivu in ponuja številne edinstvene ugodnosti, ki jih v Oracle Areni, domu moštva Golden State Warriors od leta 1971. Najsodobnejša stavba stoji ob zalivu in ima veliko novih udobja, ki jih ni v Oracle Areni, domu Golden State Warriors od leta 1971. To je pred prvo tekmo redne sezone ekipe proti Los Angeles Clippers 24. oktobra (22:30 ET, TNT) v Chase Centru.

 

Stadion zaseda več kot štiri mestne bloke na območju Mission Bay v San Franciscu in ima zunanji trg (imenovan Thrive City), kjer se navijači zbirajo, gledajo tekme in navijajo za ekipo od zunaj. Na trgu bodo restavracije, bari in zaslon velikosti 74 krat 42 čevljev za ogled dogodka, če nimate vstopnice. Poleg arene bo na obali tudi 5,5 ha velik park. Park, ki ga Warriorsi ne nadzorujejo, je še vedno v izgradnji in morda ne bo pripravljen do naslednje sezone.

 

V notranjosti arene je atrij v nasprotju z občutkom oraklja. Odprt koncept prinaša več svetlobe in omogoča navijačem, da se družijo pred in po tekmah. LED semafor je največji v ligi s površino 9699 kvadratnih metrov. Dodaten prostor omogoča ekipam prikaz podrobnih statističnih podatkov o igri, vključno z efektivnim odstotkom metov iz igre, stopnjo izgubljenih strelov, stopnjo napadalnih skokov in stopnjo prostih metov. Stadion z 18.064 sedeži ponuja navijačem veliko restavracij. V areni bo na voljo več kot ducat restavracij, vključno z lokalnimi restavracijami, kot je Big Nate’s BBQ (ki jo je ustanovil legenda Bojevnikov in član dvorane slavnih Nate Thurmond), ter nove restavracije lokalnih restavratorjev.

 

Ti apartmaji so zvezda predstave v Chase Centru, ki ima apartmaje v vsakem nadstropju. Na voljo bo 32 apartmajev ob dvorišču, 44 apartmajev na klubski ravni in 60 štirikolesnih apartmajev na vrhu stavbe. Precejšnjo posodobitev je doživela tudi slačilnica Warriorsov. Vsaka omarica v prostorni okrogli sobi ima TV, zatemnjeno osvetlitev in veliko sobo z utežmi. Dva vadbena poligona Biofreeze Performance Center sta za sobo z utežmi. Bojevniki bodo vse svoje treninge izvajali v tem objektu, ki bo zagotavljal udoben dostop do arene na dneve iger.

 

Zgornja meja plač Golden State Warriors

Bojevniki so trenutno presegli zgornjo mejo plač lige. Zadržki in izjeme niso vključeni v njihove skupne dodelitve omejitev in opustitev teh številk jim ne daje prostora za omejitev. Ekipe lahko uporabijo samo morebitne izjeme ali podpišejo zunanje igralce z minimalno ligaško plačo.

Aktivne pogodbe: 175.192.325 $

Mrtvi denar: 666.667 $

Skupna omejitev uporabe: 184.024.769 $

Predvideni račun za davek na luksuz za leta 2021-22: 56.096.389 $

2022-23 Knjižna plača: 210.267.874 $

 

Novice Golden State Warriors

     

    934 bros Global