Vlasnik Golden State Warriorsa

  • Peter Guber (suizvršni predsjednik)

Poznata osoba u industriji sporta i zabave više od 35 godina, Peter Guber je vlasnik i suizvršni predsjednik GSW-a. Od 2010., pod njegovim vodstvom, Warriorsi su postigli veliki uspjeh, uključujući četiri naslova prvaka NBA lige (2015., 2017., 2018., 2022.), šest naslova prvaka Zapadne konferencije (2015.-2019., 2022.) i najbolji rezultat jedne sezone u povijesti NBA lige. (73-9 u 2015-16). Izvan terena, Sports Business Journal (SBJ) u prosincu 2019. proglasio je Warriorse momčadi desetljeća, nagradu koja uključuje sva 123 tima u NBA, NFL, MLB i NHL. Nagrađivana sportska poslovna publikacija također je odala počast Bravesima kao “Sportskom timu godine” 2014. i 2016. u znak priznanja za inovativnu i uspješnu poslovnu praksu organizacije. To je prvi put da je neki profesionalni tim više puta osvojio prestižnu nagradu (uži izbor organizacije za nagradu 2017. i 2018.).

 

Uz Warriorse, Guber također ima veliko iskustvo u sportu i zabavnoj igri uživo. Jedno od njegovih temeljnih načela je poboljšanje svakog aspekta iskustva obožavatelja, od ulaska do izlaska. Vođeni ovom filozofijom, Warriorsi su 17. siječnja 2017. započeli izgradnju Chase Centera, 100% privatno financiranog, vrhunskog sportsko-zabavnog kompleksa organizacije u četvrti Mission Bay u San Franciscu. Manje od 32 mjeseca kasnije, Chase Center otvoren je 6. rujna 2019., odmah postavši jedan od svjetskih dragulja u kruni i prva arena u gradu San Franciscu. Godinu dana nakon otvaranja (rujan 2020.), Chase Center je proglašen “Sportskim objektom godine” od strane Sports Business Journala.

 

Jedan od najuspješnijih rukovoditelja i poduzetnika u industriji zabave i komunikacija, Guberov impresivni životopis uključuje obnašanje dužnosti predsjednika i izvršnog direktora Sony Entertainmenta, predsjednika Columbia Picturesa, predsjednika i glavnog izvršnog direktora Polygram Entertainmenta, izvršnog direktora i suvlasnika i supredsjednika Casablanca Records and Films. Filmovi koje je producirao ili nadgledao uključuju Kišni čovjek (Oscar za najbolji film), Batman, Ljubičasta boja, Ponoćni ekspres, Gorilla in the Mist, Eastwick The Witch, “Disappearing” i “Flashdance”. Guberovi solo filmovi zaradili su preko 3 dolara milijardi diljem svijeta i imaju više od 50 Oscara.

 

 

Gdje je stadion Golden State Warriors

GSW ove sezone ima novi dom u Chase Centeru u San Franciscu. Vrhunska zgrada smještena je u zaljevu i nudi mnoge jedinstvene pogodnosti kakvih nema u Oracle Areni, domu Golden State Warriorsa od 1971. Najsuvremenija zgrada nalazi se u zaljevu i nudi mnogo novih pogodnosti koje nema u Oracle Areni, domu Golden State Warriorsa od 1971. To je prije prve utakmice regularne sezone protiv Los Angeles Clippersa 24. listopada (22:30 ET, TNT) u Chase Centeru.

 

Stadion zauzima više od četiri gradska bloka u području Mission Bay u San Franciscu i ima vanjski trg (nazvan Thrive City) gdje se navijači okupljaju, gledaju utakmice i navijaju za momčad izvana. Trg će uključivati ​​restorane, barove i ekran veličine 74 x 42 stope za gledanje događaja ako nemate ulaznicu. Osim arene, na rivi će biti i park od 5,5 hektara. Park, koji Warriorsi ne kontroliraju, još je u izgradnji i možda neće biti spreman do sljedeće sezone.

 

Unutar arene, atrij je u suprotnosti s dojmom proročišta. Otvoreni koncept donosi više svjetla i omogućuje navijačima druženje prije i poslije utakmica. LED semafor najveći je u ligi na 9699 četvornih stopa. Dodatni prostor omogućuje timovima prikaz detaljnih statistika o igri, uključujući efektivni postotak pogodaka iz igre, stopu izgubljenih lopti, stopu napadačkih skokova i stopu slobodnih bacanja. Stadion s 18.064 sjedala nudi obožavateljima brojne mogućnosti objedovanja. Unutar arene ponudit će se više od desetak opcija za objedovanje, uključujući lokalne restorane poput Big Nate’s BBQ (koji je osnovao legenda Warriorsa i član Kuće slavnih Nate Thurmond), kao i nove restorane lokalnih ugostitelja.

 

Ovi su apartmani zvijezda predstave u Chase Centeru, koji ima apartmane na svakom katu. Bit će 32 apartmana uz dvorište, 44 apartmana na klupskoj razini i 60 četveročlanih apartmana u penthausu. Značajnu nadogradnju doživjela je i svlačionica Warriorsa. Svaki ormarić u prostranoj kružnoj prostoriji ima TV, prigušenu rasvjetu i veliku sobu za utege. Dva vježbališta Biofreeze Performance Centera nalaze se iza sobe s utezima. Warriorsi će provoditi sve svoje treninge u ovom objektu, osiguravajući jednostavan pristup areni na dane utakmica.

 

Ograničenje plaće Golden State Warriorsa

Warriorsi su trenutno premašili ograničenje plaća lige. Ograničenja ograničenja i iznimke nisu uključeni u njihovu ukupnu raspodjelu ograničenja, a odbacivanje tih brojeva ne daje im nikakav prostor za ograničenje. Timovi mogu koristiti samo iznimke ili potpisati vanjske igrače uz minimalnu ligašku plaću.

Aktivni ugovori: $175,192,325

Mrtvi novac: 666.667 dolara

Ukupna potrošnja: 184 024 769 USD

Predviđeni račun za porez na luksuz za 2021.-22.: 56.096.389 USD

2022.-23. Knjigovodstvena plaća: 210 267 874 USD

 

Vijesti Golden State Warriorsaa

     

    934 bros Global